covid

logosynmed

 

Innováció az állapotfelmérésben!

 


idopont@synmed.hu

 

7624 Pécs Rókus u. 1. (Szliven Üzletház Plazmaközpont)
Tel: +36 1 886 8845
Nyitvatartás: 
Hétfő - Csütörtök: 07.00 - 10.30 / Péntek: 07.00 - 11.30 
SYNLAB partneri magánvérvételi hely Kedvezményes vizsgálati csomagok Gyermek vérvétel Fizetés bankkártyával Egészségpénztári fieztés Szombati nyitvatartás Vérvételi és adminisztrációs díj
2.000 Ft
7624 Pécs Rókus u. 1. (Szliven Üzletház Plazmaközpont)
Tel: +36 1 886 8845
Nyitvatartás: 
Hétfő - Csütörtök: 07.00 - 10.30 / Péntek: 07.00 - 11.30
Kiemelt vérvételi pont
Fizetés bankkártyával
Kedvezménykártya
Vizsgálati csomagok
Akciós vizsgálati csomagok
Online bejelentkezés
Vérvételi és adminisztrációs díj 2.000 Ft

FONTOS INFORMÁCIÓK

*Éhgyomri vizsgálatok:
Kizárólag éhgyomorra végzendő vizsgálatok: GastroPanel, glükóz, inzulin, koleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, lipoprint, triglicerid, vas
Ajánlottan éhgyomorra végezhető vizsgálatok: albumin, alkalikus foszfatáz, bilirubin (totál és direkt), elektroforézis szérum (ELFO), elektroforézis + paraprotein azonosítás (immunfixációs ELFO), GOT, GPT, GGT, mennyiségi vérkép, összfehérje, Hemoglobin A1c (HbA1c).

(Éhgyomri vizsgálatra*, kérjük, legkésőbb 9 óráig foglaljon időpontot a megfelelően értékelhető laboratóriumi eredmények érdekében.)


Miért fontos a mintavételi szabályok ismerete és betartása?

Számos tanulmány kimutatta, hogy a téves laboratóriumi eredmények mögött az esetek 60-70 százalékában valamilyen preanalitikai hiba áll! Ez azt jelenti, hogy a nem megfelelő eredményt nem egy automata rossz működése okozza, hanem a mérést megelőző folyamatok valamelyike során történik egy olyan hiba, amely később helytelen eredményhez vezet. A preanalitikai hibák tekintélyes hányadát képezik azok az esetek, amikor a páciens előkészítése a vér- és mintavételre nem megfelelő, vagy a minta levétele, gyűjtése, tárolása nem történik helyesen.

A megfelelő szabályok betartásával viszont a hibák nagy része megelőzhető, elkerülhető!

Hogyan készüljön a vér- és mintavételre?

Ahhoz, hogy a vérből és egyéb mintákból végzett vizsgálatok eredménye valóban pontos legyen, érdemes néhány előírást betartani. A legfontosabb általános szabályokat, melyeket szükséges a vér, vizelet és széklet vizsgálatok során szem előtt tartani, ebben a menüpontban találja meg. Egyes speciális teszteknél szükség lehet egyéb preanalitikai tényezők figyelembevételére is, ezekről tájékoztatást kaphat orvosától, de segítséget találhat honlapunk Vizsgálatok menüpontja alatt is, a kérdéses paraméternél.